Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MERCİMEKLİ BARBUNYA KÖFTESİ KISNISLI YOĞURT 4 kişilik

MALZEMELER :
 300 Gr Barbunya
 100gr.Mercimek
 1 Yumurta
 1 Soğan
 2 Yemek Kaşığı Galeta Unu
 Yarım Çay Bardağı İnce Kıyılmış Maydanoz
 Galeta Unu
 Kimyon
 Kırmızı Pul Biber
 Tuz
 Karabiber
 Ayçiçeği Yağı
1 Su Bardağı Yoğurt
10gr.Kişniş

YAPILIŞI :
1-Barbunyalar tencereye alınıp üzeri geçecek kadar su eklenir ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
2-Aynı işlem mercimek içinde yapılır.Suyu süzülüp soğumaya bırakılır.
3-Barbunya ve mercimek  mutfak robotunda püre haline getirilir.
4- Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, karabiber ve tuz eklenir yoğurulur.
5-30 dakika buzdolabında bekletilir.
6-Eller hafif ıslatılarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yuvarlanır.
7- Galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.
8-Daha sonra istenirse üzerine yapmış olduğumuz kişnişli yoğurttan gezdirerek servis edilir.
 
MERCİMEK KÖFTE 4 Kişilik

İÇİNDEKİLER :
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1,5 Su Bardağı Köftelik Bulgur
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Kuru Soğan
4-5 Dal Maydonoz
4 Adet Taze Soğan
2 Yemek Kaşığı Domates Salça
1 Yemek Kaşığı Biber Salça
3 Su Bardağı Su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
YAPILIŞI:
1-Kırmızı mercimek güzelce yıkanır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır.
2-Suyu çekince içerisine bulgur eklenir ve ocaktan alınır tencerenin kapağı yarım saat kadar kapalı bir şekilde bekletilir.
3-Soğan ince ince doğrandıktan sonra yağda renk alıncaya kadar kavrulur.
4-Sonrasında salça eklenir bir süre daha kavrulduktan sonra ocaktan alınarak mercimeğin içerisine ilave edilir.
5-İnce ince doğranmış maydonoz,taze soğan ve baharatlar eklendikten sonra el ile yoğurulur.
6-Köftelere şekil verilerek marul yaprağı ve limon ile servis edilir.